U moet uw Adobe Flash speler upgraden. Klik hier om de nieuwste flash speler te downloaden.
CT
kies een datum
vorige maand

JUNI 2023

volgende maand

ZO

MA

DI

WO

DO

VR

ZA

 
 
 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 
 
 
 
 
 
 
 

filosofie Comedy Theater

Het Comedy Theater aan de Nes

Alle dagen inspiratie in het 'Paradiso van het cabaret'
Cabaretliefhebbers en comedyfanaten zijn het er eensluidend over eens: Het nieuwe Comedy Theater in de Nes is DE dagelijkse plek voor inspiratie en contacten. Met twee huisgezelschappen (Comedy Explosion – Op Sterk Water) en een zeer grillige programmering gebeurt er iedere dag iets bijzonders. Na afloop van de voorstellingen wordt het theater het trefpunt van de comedians. Het is nu al hun laboratorium voor nieuwe ideeën, trainingen, samenwerkingverbanden, tv pilots en verrassingoptredens. Het is dan ook raadzaam de programmering via deze site nauwlettend in de gaten te houden.
Omdat het Comedy Theater nooit langer dan twee maanden van tevoren programmeert, is er altijd plek voor onverwachte voorstellingen. Naast de wisselende weken van cabaret, comedy en de nachtvoorstellingen in het weekend, wordt er breed geprogrammeerd. Alles is eigenlijk mogelijk in het Comedy Theater in de Nes: het is ‘het Paradiso van het cabaret’.

Eigenzinnig beleid
Het Comedy Theater in de Nes is het nieuwe en unieke stand-up- en cabarettheater in hartje Amsterdam. De voormalig, lang leegstaande tabaksveiling is in twee maanden tijd verbouwd tot een theater. Het nauwe theaterstraatje de Nes was voorheen het centrum van de tabakshandel. Authentieke elementen in het pand zijn behouden, waardoor er een bijzondere sfeer wordt gecreëerd in het theater. Het theater probeert de zalencapaciteit tussen Klein Bellevue en de Kleine Komedie te vullen. Maar het beleid is eigenzinnig, flexibel en altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken. 

High tech  
De zaal biedt plaats aan 250 bezoekers. Op het balkon met bijna een soort VIP plaatsen staan de oude stoelen van het legendarische Nieuwe de la Mar Theater. Tijdens de comedyshows met een Amerikaanse introductie blijven de bars open, bij cabaretvoorstellingen gaan zelfs de koelkasten uit om niet te storen in de concentratiemomenten. De zaal is ook ideaal geschikt voor televisieopnamen. Er is behoorlijk geïnvesteerd in High Tech ontwikkelingen. De zaal heeft een eigen gesloten televisiekanaal. De kassa levert e-tickets net als op Schiphol.

Inspiratiebron
Na de voorstelling wordt het theater een echt clubhuis. De overgang van theater naar horeca is geraffineerd en voor men het weet zit iedereen zwaar in vakgesprekken tot in de kleine uurtjes. De sfeer van de bar is geel van de frisse citroenen, blauw van de wodka en op premières bruisend van de champagne. Comedians van andere voorstellingen wandelen binnen, de inspiratie is tastbaar, het grote plannen maken kan beginnen.